Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Nagrađena inovacija Veljka Milkovića

Novosađanin Veljko Milković dobio je nagradu Energy Globe za "Samogrejnu ekološku kuću", kao najbolju inovaciju iz Srbije u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, saopštila je ta fondacija.

Pregledano 11.000 pacijenata

U novom Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine za prvih mesec i po dana rada pregledano je 11 hiljada pacijenata i urađeno 450 velikih i oko 1.200 malih operacija, izjavio je danas načelnik Urgentnog centra Zoran Đermanov.

Svima stiglo grejanje

Grejanje su sinoć dobili svi Novosađani, a najkasnije je stiglo na Detelinaru, gde je punjenje sistema kasnilo zbog rekonstrukcije vrelovoda.      

Dečje selo dobilo novu kuću

Kuća u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, koja je pre 15 godina potpuno izgorela u požaru, kompletno je adaptirana i opremljena i od danas je dom za 11 mališana bez roditeljskog staranja.

Autobusi čekaju moguće žalbe

Gradsko saobraćajno bi uskoro trebalo da nabavi 26 novih autobusa i počne uvođenje elektronskog sistema naplate karata, ali pod uslovom da se ponuđači, koji su izgubili u postupku javne nabavke, ne žale nadležnoj republičkoj komisiji.

Na Ekonomskom fakultetu pregovori

Predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta, Stefan Dujović, trebalo bi uskoro da razgovara sa upravom fakulteta o zahtevima studenata, koji su prošle nedelje protestovali zahtevajući da dobiju mogućnost da studiraju po jednogodišnjem, a ne dvogodišnjem master programu.  

Počela grejna sezona

Novosadska toplana danas je startovala sa grejnom sezonom, kao prva toplana u Srbiji koja je počela sa grejanjem.